Reacties en foto's
Hoi piet

Ik moet je eerst complimenteren  met je mooie site. Er staan veel bruikbare tips op. Maar mijn vraagje gaat over iets anders. Ik heb namelijk ook een volière met grasparkietjes.

Ik heb vorig jaar van 2 koppeltje 5 nestjes gehad (samen). Alles is altijd goed gegaan.Ik had voor hun ieder een berkeblokje dit vonden ze super om in te broeden.. Ik heb van hun jongen 1 pop en 1 man gehouden. (natuurlijk van verschillende koppels). Voor het nieuwe koppel heb ik 2 nieuwe nestkastjes gekocht, Maar geen berkeblokjes die kon ik nergens meer vinden. Dus gewone parkietenblokjes. Maar er wil niemand in ik heb 1 berkeblok en 2 houten blokken hangen, maar ze vechten om, de berkeblok. De andere berkenblok heb ik in een andere volière hangen voor een koppel. Als er een koppel eieren heeft gelegd in de berkenblok  zijn  na 2 dagen alle eieren weg. Waarom willen ze niet in de houten blokken broeden? En wel in de berkenblokken? Wat doe ik hier verkeerd?

Graag hoor ik van je.
Met vriendelijke groet,

Sandy Wijnhoven

=====

Hoi Sandy,

Belangrijk bij de nestblokken is uniformiteit, dwz dat de blokken er hetzelfde uit moeten zien en op gelijke hoogte dienen te hangen. Het beste kun je het berkeblokje verwijderen en er een gewoon parkietenblokje voor in de plaats hangen.

Met vriendelijke groet,

Piet Parkiet

=====

Hoi piet

Nu ik alle nestblokken het zelfde heb  willen ze nog steeds naar de zelfde. Ik denk dat het de plek is waar hij hangt. Nu heb ik er 3 op een rij van gemaakt, en nu is het goed. Maar er is er 1 bij (witte parkiet) die wil in ieder nest waar er al 1 in zit. Zij eet ook de eieren op heb ik het idee. Ik stuur je zo snel mogelijk een foto ( misschien vandaag nog).
Leuk als je er een extra pagina van maakt, leuk voor tips.

Groetjes sandy (foto's van Sandy's volière)
sandy-1
sandy-2
========================================================

Hoi piet,

Even een berichtje om te laten weten dat het super goed gaat met onze parkiet. Hij heeft de naam Coco gekregen en doet het super goed.
Donderdag hebben we rustig aan gedaan om hem te laten wennen en vrijdag zijn we begonnen met een hand een hand in de kooi dit ging gelijk al goed.
Hij bleef heel rustig dus konden we snel verder met stap 2 op de vinger dit ging ook gelijk al de eerste keer goed. Zaterdag al uit de kooi en u raadt het al ook dit ging super. Dus als we nu thuis zijn zit hij niet meer in de kooi maar is hij bij ons waar wij ook zitten,hij zoekt ons ook echt op. We hadden nooit gedacht dat het zo leuk zou zijn en we willen u dan ook hartstikke bedanken voor deze super parkiet.

Heel veel groetjes fam felten
=====

Hoi Piet,

We zijn met Lennie volop bezig om hem tam te krijgen. We merkten reeds vanaf het begin, dat hij totaal niet gestrest is.
Hij is van weinig onder de indruk. Ik kan duidelijk merken, dat hij aan de aanwezigheid van mensen reeds gewend is. Ook voor de hand is hij totaal niet bang. Vandaag heeft hij voor het eerst los gevlogen. Hij kwam zelf uit de kooi en trok een paar rondjes door de huiskamer. Vincent onze zoon vond dit prachtig. Ook hij vindt Lennie helemaal te gek. We leren hem, dat hij altijd normaal moet praten als Lennie los is en dat hij niet moet schreeuwen of wild doen, als Lennie buiten de kooi is. Vincent pakt dit prima op. Tot nog hebben mijn vrouw en mijn zoon beide nog geen reactie op de aanwezigheid van Lennie gehad, voor wat betreft hun luchtwegen. Dat is dus goed nieuws!!!
Lennie doet het goed: hij eet goed, drinkt goed, neemt iedere dag een bad en klimt en klautert in zijn kooi. Hij is nieuwsgierig en leergierig. We oefenen iedere dag tweemaal met hem. De kooi staat vaak open en we gaan ook met onze hand in de kooi. Hij deinst er niet voor terug en soms stapt hij al uit zichzelf op de hand. Ik denk dat we hem best wel snel tam zullen krijgen. Wij beschouwen hem als een huisgenoot en geen huisdier, dus hem zal het aan aandacht en genegenheid niet ontbreken.

We hebben nog geen foto?s, maar als we er eentje hebben, dan sturen we deze zeker op! Je mag de foto dan ook gerust op de website plaatsen.

Tot zover

Mvg

Familie Nijs
Nijs-1
Nijs-2
========================================================

Hallo Piet,

De parkiet die we gisteren bij jou mochten ophalen, is nog stil en timide en moet nog echt wennen.
Hij was op de weg naar huis ook heel rustig en liet zich prima uit de loper pakken toen zijn kooi klaar was.
Wat is het een prachtige vogel. We hebben besloten hem Lennie te noemen. Het is wel typisch iets voor mensen, om dieren namen te geven. Omdat wij hem als een huisgenoot en dus een gezinsgenoot beschouwen heeft dus een ook een naam gekregen.

Verder heeft hij nog weinig tot iets gegeten. Ik heb hem wel zien drinken. Is het normaal, dat dit enige tijd vergt, of moeten wij andere acties ondernemen, omdat het nog zo?n jong dier is? Wij nemen niet aan, dat jij een dier meegeeft dat te jong is om zelf te fourageren! Zijn er manieren, behalve eten aanbieden binnen zijn bereik, dat hem zou kunnen aanzetten om te eten? Poepen en plassen doet hij wel prima. Hij heeft zijn kooi reeds helemaal verkend, want overal liggen poepjes.

De hele dag staat de radio zachtjes aan, als wij niet thuis zijn om hem het gevoel te geven dat er iemand is. Verder kwetteren parkieten meestal vrolijk mee. Hij zal dat waarschijnlijk ook gaan doen, als hij zich eenmaal wat meer thuis gaat voelen. Hij is totaal niet schrikachtig of stressvol van geluid, dus dat is goed. We zullen hem gewoon een paar dagen geven om echt goed te wennen, voordat we hem tam gaan proberen te maken. We zullen daarvoor de tips aanhouden, op jouw website. Verder heeft mijn schoonvader er veel ervaring mee. Mijn vrouw trouwens ook, want zij is opgegroeid met vogels in huis. Ik heb zelf ook verschillende vogels tam gekregen.

Terwijl ik dit mailtje typ, komt Lennie ineens los. Kwetteren en geluidjes maken. Echt leuk.

=====

Hoi Marcel,

Maak je geen zorgen en gun Lennie een paar dagen de tijd. Wel zou je wat voer op de vloer van de kooi kunnen strooien.

Met vriendelijke groet,

Piet Parkiet

=====

Bedankt voor de tip. Ik heb zojuist inderdaad voer op de vloer gelegd.
Hij begon er meteen van te eten. Je kunt al merken, sinds dat ik thuis ben, dat hij meer dingen doet en actief eet en drinkt.

Prima zo, de rest komt van zelf.
Coco