foto's van zondag 22 juni 2009:

Diverse nestjes waarvan de eerstgeborene van rond 1-06 is, kunnen vanaf half juli weg.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Foto's van zaterdag 27 juni 2009:

Nog enkele schattige jonge parkietjes in diverse kleuren te reserveren, ze vliegen bijna uit en kunnen ongeveer vanaf half juli de volière verlaten.
11
12
13
14
15
Foto's van zondag 5 juli 2009:

Nog een paar uitvliegertjes die eind volgende week wegmogen.
17
16
18
19
20
Foto's van vrijdag 14 augustus 2009:

De jonkies van ronde 2 zijn weer onder dak; de derde lichting komt er al weer aan: vele jonkies in diverse kleuren!
21
22
23
24
Bericht van vrijdag 22 augustus 2009:

Nu even geen jonge grasparkietjes meer. Vanaf begin september weer volop jonkies, in allerlei kleuren, van de nieuwe lichting.

Bericht van vrijdag 4 september 2009:

We hebben weer schitterende jonge grasparkietjes, tussen de 6 en 8 weken oud, dus zo goed als klaar voor vertrek!


25
26
27
29
30
31
32
33
34
Bericht van vrijdag 18 september 2009:

We hebben nog tot eind oktober jonge handtamme grasparkietjes. Op dit moment enkele mooie jonkies van tussen de 6 en 8 weken.
36
39
37
38
35
Bericht van zaterdag 3 oktober 2009:

Tot eind oktober nog jonge grasparkietjes in
verschillende kleuren. Ook nog enkele nieuwe, ideale parkietenkooien, in zwart en wit, in de maat 45x35x70 cm.
Nieuw:  het hele jaar verkrijgbaar: ideale parkietenkooien:
Vogelkooi_Villa 1
Vogelkooi_Villa 2
Vogelkooi_Villa 3
Villa 1:

- uitschuifbare lade
- incl. voer/drinkbakjes
- incl. twee zitstokken
- kleur: zwart
- zeer goede kwaliteit
- 29-22-48 cm


Villa 2:

- uitschuifbare lade
- incl. voer/drinkbakjes - incl. drie zitstokken
- bovenkant te openen voor een vrije zitplaats
- kleur: wit
- zeer goede kwaliteit
- 47-36-72 cm
Villa 3:

- uitschuifbare lade
- incl. voer/drinkbakjes   - incl. twee zitstokken
- kleur: zwart
- zeer goede kwaliteit
- 48-36-63 cm
40
41
42
43
Bericht van zaterdag 19 oktober 2009:

Enkele parkietjes zijn net uitgevlogen, kunnen de voliere bijna verlaten

Laatste update van dit jaar:

Alle jonge parkietjes hebben voor dit jaar de volière verlaten, richting alle mogelijke windstreken, zoals Amsterdam, Scheveningen, Arnhem, Heerlen, en zelfs naar Düsseldorf (Duitsland). De ouderparkietjes krijgen weer de kans om aan te sterken, en er wordt wat 'vers bloed' toegevoegd voor het volgend jaar.

In de tussentijd blijven er natuurlijk parkietenkooien verkrijgbaar (zie hieronder). We kunnen bijna niet wachten tot het weer voorjaar wordt en het 'spel' weer gaat beginnen! :-)


==================================================
Uit het Archief van 2009:
Nieuws en Nestjes
Home
==================================================
Uit het Archief van 2010:
Nieuws en Nestjes
10-15
10-16
10-17
10-18
10-19
10-20
Bericht van woensdag 17 maart:

Er liggen al verschillende eitjes in diverse nestblokken.

Ongeveer anderhalve week nadat we de nestblokken in de voliere hadden opgehangen lag het eerste eitje in het blok. 11-03 was de datum van het eerste parkieteneitje. 15-03 lagen er al 3 eitjes en datzelfde blok en enkele in andere blokken.

Het duurt ongeveer 18-20 dagen voordat het eerste jong uit het eitje komt. Dus als alles goed gaat krijgen we eind Maart beschuit met muisjes om het heuglijke feit van het eerst geboren grasparkietje van dit seizoen te vieren.

Volgende week geef ik weer een nieuwe update over het wel en wee in de voliere.

10-1
10-2
2010: Het nieuwe seizoen is weer begonnen!

De nestblokken zijn weer in de voliere opgehangen. Oude nestblokken weer opgekalefaterd en we hebben weer enkele nieuwe blokken gemaakt. Er is ook weer wat "vers bloed " toegevoegd.
Het is nu een drukte van jewelste in de voliere. Op het moment dat de nestblokken opgehangen zijn, betekent dit voor de parkieten dat het broedseizoen weer begint. Het mag weer, eindelijk. Snel worden de blokken verdeeld, ik zorg altijd dat er meer blokken dan poppen en de voliere zijn. Maar toch gaat het verdelen nooit zonder slag of stoot. Er zijn altijd enkele popjes die een beetje bloed op het kopje of aan de vleugel hebben zitten. Na een dag of drie zijn de nestblokken verdeeld en komen de popjes langzaam in de "stemming" dit is te zien aan het verkleuren van de neusdop, en dit is iets wat de mannetjes zeker niet ontgaat, gek hè, mannen zijn toch overal hetzelfde. Nu krijgen de mannuh het druk, maar vinden dit zichtbaar geen probleem en geven zich iedere keer dat de kans zich voordoet weer voor de volle 100 %. Ik ben benieuwd wanneer het eerste eitje in een blok ligt.

Mvg. Piet Parkiet

Bericht van woensdag 24 maart:

De parkietjes zijn goed op dreef wat eieren leggen betreft.
Er lagen vandaag, 24-03, 27 eitjes in 8 verschillende nestblokken.

Het gaat nu zijn gangetje in de voliere. Het enige wat ik nu moet doen is zorgen voor wat extra voedsel zoals; eivoer, trosgierst en groenvoer zoals vogelmuur en paardebloem, maar dit is nog schaars. Als alles goed gaat komt volgende week het eerste eitje uit. Ik zal mijn volgende update laten vergezellen met een foto van de eerstgeborene.
Bericht van dinsdag 6 april:

Breaking news!

Hiep Hiep Hoera !!!!!!!!!!
Op 03-04-2010 is ons parkietenbestand met één piepklein pietje toegenomen. Dit is het allereerste jonkie van dit jaar en dus rede voor een klein feestje, beschuit met muisjes. Vorig jaar werd het eerste parkietje op 05-04 geboren.
Weldra zullen er wel meer uit de eitjes komen, en blijft dit zo'n beetje doorgaan tot September. Ik zal trachten om iedere week een foto van dit parkietje te plaatsen, zodat eenieder kan volgen hoe snel dat zoiets kan groeien, met als laatste een foto van dit jonkie met de nieuwe eigenaar.
Dit is al over ongeveer 6 weken want zo'n korte tijd zit er maar tussen geboorte en zelfstandigheid.
10-3
Bericht van 11-04-210:


Pietje, zo heten alle jonge parkietjes bij mij, is al weer een weekje oud, en je kunt goed zien dat hij al flink gegroeid is. Maar ja hij krijgt alle aandacht, lees voer, omdat hij nog geen broertjes of zusjes heeft.
Er staat nu ook een foto van de ouders van Pietje bij. Ze zijn allebei blauw, het popje luchtblauw en het mannetje azuurblauw. Dit betekent niet dat Pietje ook blauw wordt, de kans is wel groot maar het blijft nog een verrassing.
De kids vragen of ze al een jonkie vast mogen houden, maar daar moeten ze toch echt mee wachten tot ze wat meer veertjes hebben, de parkietjes bedoel ik dan. Tot die tijd moeten ze zich vermaken met Blacky, ons jonge witte tortelduifje van 5 weken. Torduifjes kun je nog gemakkelijker tam maken dan grasparkietjes. Je kunt ze wel niet binnen houden.
Op dit moment zijn er 5 jonkies uit het eitje gekomen, en ik verwacht dat er komende week ongeveer 10 geboren zullen worden.
Volgende week zal Pietje al wat meer veertjes hebben en gaat hij al wat meer op een parkietje lijken.
10-4
10-5
10-6
Bericht  van 20-04-2010:

Pietje is nu 17 dagen oud en begint al op een vogeltje te lijken. Maar nog wel oerlelijk. Je kunt nu goed het verschil met vorige week zien. Scroll eens naar beneden om de foto van deze week te vergelijken met de 2 vorige foto's. Hij zit al redelijk in het donshaar, zodat ik hem nu wel heel voorzichtig in de hand durf te pakken. Volgende week kunnen we hopelijk al zien welke kleur hij krijgt.
Voor de rest valt het geboortegolfje wat ik voor deze week verwachtte een beetje tegen. Veel eitjes blijken onbevrucht te zijn. Van 3 nestjes heb ik na controle, even tegen het licht houden, de eitjes weg gehaald omdat deze onbevrucht bleken te zijn. De nestjes waar wel jonkies geboren worden blijven beperkt tot 1 á 2 jonkies.
Dit is allemaal heel normaal bij de eerste broedronde van het seizoen. Normaal gesproken wordt het in de tweede en derde ronde weer helemaal anders, en komen er weer nestjes van 5 á 6 pietjes.
10-7
10-3
10-5
10-7
10-8
Bericht van 28-04-2010:

Pietje is vandaag 25 dagen oud en je kunt nu duidelijk zien dat hij blauw wordt. Een knapperd is hij nog steeds niet, maar dat zal volgende week wel een beetje anders zijn.
Als je nou de afbeeldingen zo achter elkaar ziet dan is het toch bijna niet voor te stellen hoe zoiets zo snel kan groeien. Er zitten slechts 25 dagen tussen de eerste en de laatste foto.
Over een dag of 10 is het al zover dat Pietje uitvliegt, en een week later mag hij de voliere al verlaten.

Ik vind het toch iedere keer weer een wonder.
De kids vinden het in ieder geval prachtig dat ze weer jonkies vast mogen houden.
10-9
10-10
10-11
Bericht van 24-05-2010:

Pietje, het vogeltje dat we gevolgd hebben, heeft het helaas niet gered: De natuur is soms hard en ook hier kan het wel eens gebeuren dat zo'n vogeltje niet sterk genoeg blijkt te zijn geweest. Inmiddels zijn er wel al weer nieuwe parkietjes bij gekomen, zoals te bewonderen op onderstaande foto's.

De witte en de felgroene zijn al besproken, op het moment van schrijven is de olijfgroene parkiet nog beschikbaar.

Ook als er niet altijd de allerlaatste updates en foto's meteen online staan, kan het toch voorkomen dat er alweer andere parkietjes te reserveren zijn. Aarzel dus niet om te informeren via de contactbutton, naar parkietjes die nog vrij zijn!

Bericht van 14-07-2010:

Door omstandigheden zijn er een tijd even geen updates geweest, maar dat betekent niet dat de parkieten zijn opgehouden met jongen krijgen. Blijf dus vooral altijd informeren als u interesse heeft in 1 of meerdere parkietjes!

We hebben weer enkele mooie, in diverse kleuren, jonge parkietjes die nu of binnenkort de voliere mogen verlaten. Klik hier beneden op de foto's om er een paar wat beter te bekijken.

10-12
10-13
10-14
Bericht van 10--09-2010:

We hebben nog enkele mooie jonge handtamme mannetjes zitten van tussen de 7 en 10 weken, ideaal voor kinderen om nog verder tam te maken.

Ook zitten er nog wat jonkies in de nestblokken, dus voorlopig is er nog voldoende jonge aanwas.


10-21
10-22
Vogelkooi_Villa 3
10-23
10-24
Vogelkooi_Villa 2
Bericht van 20--09-2010:

Enkele mooie jonge parkietjes die nu weg kunnen, en een paar die  op uitvliegen staan, kun je nu reserveren.
Er zijn ook nog mooie nieuwe vogelkooien, ideaal voor grasparkietjes. Klik op de foto's voor een beter beeld.


10-25
10-27
10-26
10-28
Vogelkooi_Villa 3
Vogelkooi_Villa 2
Laatste update van 19-10-2010:

We hebben nog enkele jonge grasparkietjes zitten in diverse kleuren. Je kunt ook bij ons terecht voor een mooie grasparkietenkooi.
Einde seizoen 08-12-2010:

Het seizoen zit er alweer op. Alle jonkies hebben weer de voliere verlaten om andere mensen te verblijden.
Dit jaar zijn ze gegaan van Serooskerke ( Zeeland ) tot Grefrath ( Duitsland ) en van Amsterdam tot Heerlen.
De parkietjes zijn nu aan het aansterken voor het nieuwe broedseizoen en er is weer wat nieuw bloed aan het bestand toegevoegd. We hopen dat volgend jaar weer net zo'n goed jaar wordt als afgelopen jaar: vanaf mei hebben we weer jonkies als alles volgens plan verloopt :-)
Home
==================================================
Uit het Archief van 2011:
Nieuws en Nestjes
Home
De nestblokken hangen weer!

Vandaag, 12-03-2011, zijn de nestblokken weer opgehangen in de voliere. Dit is ongeveer 2 weken later dan vorig jaar, dit omdat de eerste ronde vorig jaar hard tegen viel, veel kleine nestjes, 1 of 2 jonkies en veel onbevruchte eitjes. Ook heb ik hierom  de voliere voorzien van verlichting met tijdschakelaar, dit om de dagen kunstmatig te verlengen. Jonge parkietjes moeten 14 uur per dag voorzien worden van voedsel om voorspoedig te groeien, en dat kan alleen als de ouders voedsel kunnen halen bij "daglicht ".

Ik heb alle nestblokken voor de eerste keer gedesinfecteerd met Halamid. Dit middel wordt ook door agrariërs gebruikt om o.a. stallen te desinfecteren.

Ik laat weten wanneer we beschuit met muisjes hebben gegeten om de geboorte van het eerste parkietje van dit jaar te vieren. Dit zal wel medio April zijn.
Bericht van woensdag 20 april 2011

Breaking news!!!!!!!!

Eindelijk is het dan zo ver, de eerste jonkies zijn uit het eitje gekomen. Het heeft wel langer geduurd dan ik verwacht had. Maar het duurt nog 6 weken voor dat deze jonkies zelfstandig zijn, en dan is het toch al juni.
Mede omdat dit vrij laat is heb ik een collega hobbykweker ingeschakeld. Bij hem zijn de eerste jonkies vorige week al uitgevlogen. Deze ga ik zaterdag ophalen en ze komen na het weekend op de site te staan. Deze zijn ook allemaal net zelfstandig en 100% gezond. Dus de eerste jonkies heb ik vanaf dit weekend al!
11-1
11-2
11-3
11-4
Bericht van dinsdag 26 april 2011:

De jonge grasparkieten van collega-hobbykweker zijn gearriveerd. Popjes en mannetjes, tussen de 6 en 7 weken oud, ideale leeftijd om snel tam te maken. Diverse kleuren; hemelsblauw, kobaltblauw, violet en geelgroen.
Bericht van dinsdag 3 mei 2011:

Er zijn weer nieuwe jonge handtamme grasparkietjes van tussen de 6 en 7 weken: De ideale leeftijd om ze snel tam te maken. Diverse groen- en blauw- tinten, mannetjes en popjes. Ik heb ook weer enkele mooie
grasparkietenkooien, ook geschikt voor meerdere parkietjes.


11-5
11-6
11-7
11-8
11-9
11-10
11-11
11-12
11-13
11-14
11-15
11-16
Bericht van dinsdag 10 mei 2011:

Weer nieuwe jonge grasparkietjes van tussen de 6 en 7 weken. Er zitten hele mooie tussen, zoals een vrij zeldzame albino, helemaal wit met rode oogjes, geelmasker ino, wit/blauw bont, geelmasker kobaltblauw,
grijsvleugel-hemelsblauw en nog diverse andere schatjes.
11-17
11-19
11-20
11-18
11-21
11-22
Bericht van dinsdag 7 juni 2011:

Er zijn weer jonge grasparkietjes uitgevlogen. Verschillende kleuren; hemelsblauw, kobaltblauw, groen/geel, geelmasker ino, enz. En zoals op de afbeelding uit het nestblok te zien zit er ook nog van alles aan te komen.
Ik heb ook weer nieuwe parkietenkooien van Italiaanse makelij, ruim en van degelijke kwaliteit.

Bericht van dinsdag 9 augustus 2011:

Er zijn weer jonge grasparkietjes uitgevlogen in verschillende mooie kleuren zoals: hemelsblauw, violet, kobaltblauw,geel, albino en verschillende groentinten. Er is keuze uit meer dan 50 jonkies!

Ook hebben we nog een beperkt aantal mooie degelijke kooien van
Italiaanse makelij, scroll hiervoor een stukje naar beneden.

11-23
11-24
11-25
11-27
11-26
11-29
Bericht van dinsdag 4 oktober 2011:

Er blijven maar nieuwe jonge parkietjes uitvliegen. We zijn nu bezig met de laatste ronde. Enkele nestjes zijn net uitgevlogen, maar in sommige nestblokken zijn de jonkies net uit het eitje gekomen en duurt het nog enkele weken voordat deze uitvliegen. Dus tot eind November hebben we nog steeds jonge parkietjes om tam te maken.

We hebben ook nog enkele "oudere jongeren". En natuurlijk de nieuwe
degelijke parkietenkooien, verder naar beneden op deze pagina!
11-30
11-31
11-32
11-33
11-34
11-35
11-36
11-37
11-38
11-42
11-41
11-40
Laatste update van dinsdag 1 november 2011:

Er zijn weer enkele parkietjes uitgevlogen en ze eten al geheel zelfstandig. Er vliegen er nu nog bijna dagelijks uit zodat we nog steeds een grote diversiteit aan jonkies hebben. Er zijn nog een drietal nestjes die nog uit moeten vliegen, dan zit het broedseizoen er voor dit jaar weer op en kunnen ze weer aansterken voor de winter. We hebben ook nog een klein aantal parkietenkooien en leuke deur- gevelbordjes.
==================================================
Uit het Archief van 2012:
Bericht van 25 april 2012:

Het nieuwe seizoen is weer begonnen!!!!!!!!
We hebben weer enkele hele mooie jonge grasparkietjes zitten. Het zijn weliswaar nog geen eigen kweekjonkies, maar desalniettemin zijn ze prachtig en redelijk handtam. Ze komen van een collegakweker die vrij vroeg kweekt.

Kleuren: hemelsblauw, witkop/hemelsblauw, geelkop/hemelsblauw, violet, geelkop/violet, kobaltblauw en groen/geel. Ze zijn tussen de 6 en 8 weken oud.


12-1
12-2
12-3
12-4